Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit Vlerësim 14 në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Deborah Barton.

Pyetja

  1. Këndet e një trekëndëshi janë në raportin 2:3:42:3:4. i) Sa është masa e këndit më të vogël?; ii) Sa është masa e këndit më të madh?
  2. Genti dhe Moza ndajnë një shumë parash në raportin 8:38:3. Genti merr 60 lekë më shumë se Moza. Sa lekë mori secili prej tyre?