Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit Vlerësim 14 në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Deborah Barton.

Pyetja

Nada dhe Toni janë pjesë e stërvitjes së gjuajtjes me hark, ashtu si Henri dhe Redi. Raporti i gjuajtjeve të tyre është:

  • Nada - 58 (në shenjë) : 42 (jo në shenjë)
  • Toni - 48 (në shenjë) : 27 (jo në shenjë)

Renditni emrat e katër nxënësve, duke filluar me nxënësin më të suksesshëm.