Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit Vlerësim 10 në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Deborah Barton.

Pyetja

  1. Gjeni shumën e këndeve të brendshme të: i) një gjashtëkëndëshi; ii) një tetëkëndëshi.
  2. Sa është shuma e këndeve të jashtme të: i) një katërkëndëshi?; ii) një trekëndëshi?
  3. Llogaritni këndet e brendshme dhe të jashtme të një 12-këndëshi të rregullt.