Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit Ushtrime 14 në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Deborah Barton.

Pyetja

Amiri dhe Rita ndajnë karamelet në raportin 3:73:7. Rita merr 52 më shumë karamele sesa Amiri. Sa karamele merr secili?