Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 47

Zgjidhja e ushtrimit 47 të mësimit Përsëritje B në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Deborah Barton.

Pyetja

Jepet një numër nn. Në qoftë se këtij numri i heqim 10 dhe më pas e shumëzojmë me 7, do të kemi të njëjtin përfundim sikur t'i shtonim 18 dhe më pas ta shumëzonim me 3. Gjeni numrin nn.