Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 33

Zgjidhja e ushtrimit 33 të mësimit Përsëritje B në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Deborah Barton.

Pyetja

Dy djem kanë 33 kokrra arra. Njëri prej tyre i jep 6 kokrra tjetrit dhe atij i mbeten sa dyfishi i arrava që ka shoku i tij. Shkruani një ekuacion ku aa janë arrat që kishte njëri prej djemve në fillim. Gjeni sa kokrra arra kishte secili prej djemve në fillim.