Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 9C në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Deborah Barton.

Pyetja

Në një test, Keti mori xx pikë dhe Klajdi mori 20 pikë më shumë se Keti.

  1. Sa pikë mori Klajdi?
  2. Sa pikë morën së bashku Keti dhe Klajdi?
  3. Në qoftë se të dy së bashku kanë marrë 130, sa pikë ka marrë Keti?