Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 9C në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Deborah Barton.

Pyetja

  1. Shkruani një ekuacion në lidhje me të panjohurën tt, për syprinën e drejtkëndëshit të paraqitur në figurë.
  2. Zgjidhni ekuacionin, gjeni tt dhe tregoni kështu gjerësinë e drejtkëndëshit.