Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 13

Zgjidhja e ushtrimit 13 të mësimit 9C në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Deborah Barton.

Pyetja

Një numër është shumëzuar me 3 dhe është mbledhur me 7. Rezultati është dyfishuar dhe kemi marrë 80. Duke shënuar me nn numrin fillestar, shkruani ekuacionin për të treguar këtë informacion. Zgjidhni ekuacionin dhe gjeni nn.