Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 9C në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Deborah Barton.

Pyetja

Shuma e këndeve të bashkëmbështetura është 180°180\degree. Shkruani një ekuacion për secilën nga figurat e mëposhtme dhe më pas gjeni vlerën e shkronjës.