Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 9B në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Deborah Barton.

Pyetja

Perimetri i drejtkëndëshit të paraqitur në figurë është 48 cm.

  1. Formoni një ekuacion për perimetrin e drejtkëndëshit.
  2. Zgjidhni ekuacionin dhe gjeni gjatësinë dhe gjerësinë e drejtkëndëshit.