Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 1C në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Deborah Barton.

Pyetja

Cila nga bashkësitë e mëposhtme janë bashkësi boshe?

  1. {merimanga që kanë 24 këmbë}
  2. {numrat e plotë ndërmjet 21 dhe 22}
  3. {numrat që mbarojnë me 1 dhe plotpjesëtohen me 11}
  4. {numrat ndërmjet 0 dhe 500 që plotpjesëtohen me 10}
  5. {vite që kanë 370 ditë}
  6. {emra djemsh që fillojnë me A}
  7. {ditë të javës që fillojnë me X}
  8. {lumenj që derdhen në det}
  9. {muaj të vitit që mbarojnë me Z}
  10. {njerëz që kanë flatra}