Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 1C në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Deborah Barton.

Pyetja

Duke përdorur kllapat, renditni elementet e secilës bashkësi:

  1. {\{numrat ndërmjet 1 dhe 101 që mbarojnë me 0}\}
  2. {\{numrat ndërmjet 5 dhe 80 që plotpjesëtohen me 3}\}
  3. {\{numrat ndërmjet 12 dhe 17 që plotpjesëtohen me 9}\}