Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 1C në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Deborah Barton.

Pyetja

Shkruani duke përdorur kllapat dhe simbolet \in ose \notin:

  1. 36 është element i {6,16,26,36}\{6,16,26,36\}
  2. AA është element i {A,B,C}\{A,B,C\}
  3. 1616 është një prej numrave çift të 10, 12, 14, 16, 18, 20
  4. 10 nuk është element i {1,2,3,4,5,6,7,8,9}\{1,2,3,4,5,6,7,8,9\}
  5. FF nuk është zanore