Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 10I në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Deborah Barton.

Pyetja

Trekëndëshi ABCABC është dybrinjënjëshëm, ku AB=AC=25AB=AC=25 cm dhe BC=10BC=10 cm. Llogaritni lartësinë e tij AXAX.