Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 3.6 në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Shumëzoni binomet dhe silleni rezultatin në trajtë më të thjeshtë.

  1. (x3)(x+3)(x-3)(x+3)
  2. (x+5)(x5)(x+5)(x-5)
  3. (x6)(x+6)(x-6)(x+6)
  4. (x+2)(x2)(x+2)(x-2)
  5. (x+4)(x4)(x+4)(x-4)
  6. (x1)(x+1)(x-1)(x+1)
  7. (x+15)(x15)(x+15)(x-15)
  8. (x+9)(x9)(x+9)(x-9)