Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit 3.6 në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Shumësoni binomet dhe sillini në trajtën më të thjeshtë.

  1. (x+4)(x+5)+(x+3)(x+9)(x+4)(x+5)+(x+3)(x+9)
  2. (x+7)(x+1)+(x+2)(x+5)(x+7)(x+1)+(x+2)(x+5)
  3. x(x+2)+(x+8)(x+1)x(x+2)+(x+8)(x+1)
  4. (x+9)(x+2)(x+4)(x+6)(x+9)(x+2)-(x+4)(x+6)
  5. (x+4)2+(x+3)2(x+4)^2+(x+3)^2
  6. (x+8)2(x3)2(x+8)^2-(x-3)^2