Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 2.7 në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Sillni në trajtën më të thjeshtë dhe gjeni vlerën.

  1. 42×444^2\times4^4
  2. 58:535^8:5^3
  3. 62×64×66^2\times6^4\times6
  4. (102)3(10^2)^3
  5. (53)4(5^3)^4
  6. x4×x3:xx^4\times x^3:x
  7. y5:y3×y2y^5:y^3\times y^2
  8. x4×x3:x1x^4\times x^3:x^{-1}