Kopertina e librit Matematika 8

Zgjidhja e ushtrimit 17

Zgjidhja e ushtrimit 17 të mësimit 3.6 - 3.7 në librin Matematika 8 nga shtëpia botuese Ideart me autorë Patrick Kivlin, Sue Pemberton, Paul Winters.

Pyetja

Në paralelogramin ABCDABCD segmentet AKAK dhe BHBH janë përgjysmore të këndeve A^\hat{A} dhe B^\hat{B}. m(B^)=70°(\hat{B})=70\degree. Gjeni:

  1. masën e këndeve të paralelogramit,
  2. masën e këndeve të trekëndëshit ABHABH,
  3. masën e këndeve të trekëndëshit ABOABO,
  4. Sa është këndi që formojnë ndërmjet tyre përgjysmoret e këndeve A^\hat{A} dhe B^\hat{B}?