Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 16

Zgjidhja e ushtrimit 16 të mësimit 9A në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Su Nicholson, Diane Oliver, Joe Petran, Keith Bledger, Harry Smith, Geoff Staley, Robert Ward-Penny dhe Dave Wilkins.

Pyetja

Figura tregon tri anije transporti, A,BA, B e CC, që ndodhen në të njëjtin plan horizontal. Anija BB është në një distancë prej 50 km nga pika AA në drejtim të veriut dhe anija CC është në një distancë prej 70 km nga anija AA. Këndi që formon drejtimi ACAC nga drejtimi i veriut është 20°\degree.

  1. Llogarit distancën në kilometra ndërmjet anijeve BB dhe CC, me afërsi deri në 1 shifër dhjetore.
  2. Llogarit këndin që formon drejtimi i BCBC nga drejtimi i veriut.