Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit 6C në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Su Nicholson, Diane Oliver, Joe Petran, Keith Bledger, Harry Smith, Geoff Staley, Robert Ward-Penny dhe Dave Wilkins.

Pyetja

Pika P(7,14)P(7, -14) ndodhet në rrethin me ekuacion x2+y2+6x4y=483x^2+y^2+6x-4y = 483. Pika QQ gjithashtu ndodhet në rreth dhe PQPQ është diametër i rrethit. Gjej koordinatat e pikës QQ.