Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit Sfidë

Zgjidhja e ushtrimit Sfidë të mësimit 6A në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Su Nicholson, Diane Oliver, Joe Petran, Keith Bledger, Harry Smith, Geoff Staley, Robert Ward-Penny dhe Dave Wilkins.

Pyetja

Një trekëndësh ka si kullme pikat A(3,5),B(7,11)A(3, 5), B(7, 11) dhe C(p,q)C(p, q). Mesi i brinjës BCBC është pika M(8,5)M(8, 5).

  1. Gjej vlerat e pp dhe qq.
  2. Gjej ekuacionin e drejtëzës që kalon nga mesi i ABAB dhe nga pika MM.
  3. Trego se drejtëza e pikës b është paralele me drejtëzën ACAC.