Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit 4D në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Su Nicholson, Diane Oliver, Joe Petran, Keith Bledger, Harry Smith, Geoff Staley, Robert Ward-Penny dhe Dave Wilkins.

Pyetja

  1. Skico grafikët y=x2(x1)(x+1)y=x^2(x-1)(x+1) dhe y=13x3+1y=\dfrac{1}{3}x^3+1.
  2. Gjej numrin e zgjidhjeve reale të ekuacionit 3x2(x1)(x+1)=x3+33x^2(x-1)(x+1)=x^3+3.