Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 4C në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Su Nicholson, Diane Oliver, Joe Petran, Keith Bledger, Harry Smith, Geoff Staley, Robert Ward-Penny dhe Dave Wilkins.

Pyetja

Përdor sistem boshtesh të veçantë për të skicuar secilin prej çifteve të grafikëve:

  1. y=2x2y=\dfrac{2}{x^2} dhe y=5x2y=\dfrac{5}{x^2}
  2. y=3x2y=\dfrac{3}{x^2} dhe y=3x2y=-\dfrac{3}{x^2}
  3. y=2x2y=-\dfrac{2}{x^2} dhe y=6x2y=-\dfrac{6}{x^2}