Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 3E në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Su Nicholson, Diane Oliver, Joe Petran, Keith Bledger, Harry Smith, Geoff Staley, Robert Ward-Penny dhe Dave Wilkins.

Pyetja

  1. Gjej bashkësinë e vlerave të kk për të cilat ekuacioni x2kx+(k+3)=0x^2-kx+(k+3)=0 nuk ka rrënjë reale.
  2. Gjej bashkësinë e vlerave të pp për të cilat rrënjët e ekuacionit px2+px2=0px^2+px-2=0 janë reale.