Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 3C në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Su Nicholson, Diane Oliver, Joe Petran, Keith Bledger, Harry Smith, Geoff Staley, Robert Ward-Penny dhe Dave Wilkins.

Pyetja

  1. Në një letër të milimetruar vizato me saktësi grafikët e 2y=2x+112y=2x+11 dhe y=2x23x5y=2x^2-3x-5 në të njëjtin sistem boshtesh koordinative.
  2. Me anë të grafikut gjej koordinatat e pikave të prerjes.
  3. Kontrollo zgjidhjet e tua me anë të zëvëndësimit.