Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 2G në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Su Nicholson, Diane Oliver, Joe Petran, Keith Bledger, Harry Smith, Geoff Staley, Robert Ward-Penny dhe Dave Wilkins.

Pyetja

Funksioni g(x)=x2+3px+(14p3)g(x) = x^2 + 3px + (14p - 3), ku pp është një numër i plotë, ka dy rrënjë reale.

  1. Gjej vlerën e pp.
  2. Për këtë vlerë të pp, zgjidh ekuacionin x2+3px+(14p3)=0x^2 + 3px + (14p - 3) = 0.