Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 13D në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Su Nicholson, Diane Oliver, Joe Petran, Keith Bledger, Harry Smith, Geoff Staley, Robert Ward-Penny dhe Dave Wilkins.

Pyetja

Shpejtësia, vv ms-1, e një treni në momentin tt gjatë 10 sekondave të para jepet nga v=20+5t,0<t<10v=20+5t, 0 \lt t \lt 10. Distanca, ss metra, e një treni në momentin s=010(20+5t)dts=\int_0^{10}(20+5t)dt. Gjej vlerën e ss.