Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 13

Zgjidhja e ushtrimit 13 të mësimit 13B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Su Nicholson, Diane Oliver, Joe Petran, Keith Bledger, Harry Smith, Geoff Staley, Robert Ward-Penny dhe Dave Wilkins.

Pyetja

Jepet y=3x54x,x>0,y=3x^5-\dfrac{4}{\sqrt{x}}, x \gt 0, gjej ydx\int ydx në formën e vet më të thjeshtë.