Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit Përmbledhje dhe përsëritje 6 në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Pikat A dhe B kanë rrezevektorë përkatësisht a=2i+5j\overrightarrow{a}=2\overrightarrow{i}+5\overrightarrow{j} dhe b=6i2j\overrightarrow{b}=6\overrightarrow{i}-2\overrightarrow{j}. Gjeni:

  1. largesën OAOA;
  2. zhvendosjen AB\overrightarrow{AB};
  3. largesën ABAB.