Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 6.2B në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Një grimcë elementare A ndodhet në pikën me rrezevektor (2i+3j)(2\overrightarrow{i}+3\overrightarrow{j}), grimca B ndodhet në pikën me rrezevektor (3ij)(3\overrightarrow{i}-\overrightarrow{j}) dhe grimca C ndodhet në pikën me rrezevektor (4i+13j)(4\overrightarrow{i}+13\overrightarrow{j}). Grimca B zhvendoset me vektor k(i+2j)k(\overrightarrow{i}+2\overrightarrow{j}) dhe grimca C zhvendoset me vektor k(4ij)k(4\overrightarrow{i}-\overrightarrow{j}), në mënyrë të tillë që të tri grimcat të ndodhen në një drejtëz. Përcaktoni vlerat e mundshme të kk.