Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit 6.2A në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Një grimcë elementare ndodhet në pikën A me rrezevektor (3i+7j)(3\overrightarrow{i}+7\overrightarrow{j}). Ajo zhvendoset me vektorin (6i3j)(6\overrightarrow{i}-3\overrightarrow{j}) dhe arrin në pikën B.

  1. Gjeni largesën e pikës B nga origjina O.
  2. Gjeni këndin AOBAOB.