Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 6.1A në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Në figurë është dhënë trapezi ABCD, ku BC është paralele me AD dhe dy herë më e madhe se ajo. Shprehni vektorët e mëposhtëm në varësi të p\overrightarrow{p} dhe q\overrightarrow{q}.

  1. BD\overrightarrow{BD}
  2. AD\overrightarrow{AD}
  3. CF\overrightarrow{CF}
  4. AG\overrightarrow{AG}