Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 4.4A në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Një vijë e ka ekuacionin y=x2+7x9y=x^2+7x-9.

  1. Gjeni pikën e vijës me abshisë 1.
  2. Njehsoni koeficientin këndor të tangjentes ndaj vijës në këtë pikë. Argumentoni përgjigjen.
  3. Gjeni koeficientin këndor të pingules ndaj vijës në këtë pikë.
  4. Gjeni ekuacionin e pingules ndaj vijës në këtë pikë.