Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit Kontrollo njohuritë 5 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

DEADEA është një drejtëz. ABEFABEF është një drejtkëndësh. Këndi ACD=90°ACD = 90\degree dhe këndi EABEAB =36°= 36\degree. Gjej masën e këndit DEBDEB. Shpjego përgjigjen.