Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 7.4 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Një biologe kërkon të japë një vlerësim të syprinës së një sasie myku. Ajo kryen dy matje tërthore të tij në dy drejtime.

  1. Gjej distancën mesatare të prerjes tërthore të kampionit të mykut.
  2. Mostra e mykut jepet në formën e një rrethi. Gjej syprinën e saj duke e rrumbullakosur atë në milimetrin katror më të afërt.