Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 7.2 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Gjej:

  1. i) 10%10\%2525 kg; ii) 10%10\% më pak se 2525 kg; iii) 10%10\% më shumë se 2525 kg
  2. i) 5%5\%4040 m; ii) 5%5\% më pak se 4040 m; iii) 5%5\% më shumë se 4040 m