Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 15

Zgjidhja e ushtrimit 15 të mësimit 4.2 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Urimi po përgatit një përzierje. Ai duhet të përziejë çimento, rërë dhe dhe zhavorr në raportin 1 :: 3 :: 5 sipas peshës. Urimi duhet të përgatisë 180 kg përzierje.

Urimi ka 15 kg çimento; 85 kg rërë; 100 kg zhavorr. A ka Urimi mjaftueshëm çimento, rërë dhe zhavorr për përgatitjen e përzierjes?