Kopertina e librit Matematika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 2.1 në librin Matematika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Jack Barraclough, Christ Baston, Ian Bettison, Sharon Bolger, Ian Boote, Judith Chadwick, Ian Jacques, Catherine Murphy, Su Nicholson, Naomi Norman, Diane Oliver, Katherine Pate, Jenny Roach, Peter Sherran dhe Robert Ward-Penny.

Pyetja

Thjeshto.

  1. 2a3×3a52a^3 \times 3a^5
  2. 4c×2c54c \times 2c^5
  3. 4n2×10n54n^2 \times 10n^5
  4. v3×7v2v^3 \times 7v^2
  5. 5s2t×3s3t55s^2t \times 3s^3t^5
  6. 2pq2×5p2q3×3p3q2pq^2 \times 5p^2q^3 \times 3p^3q