Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit Vlerësim 7 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Baza e një shkalle që mbështetet në një mur vertikal, është në tokë. Largësia e bazës së shkallës nga muri është 1.75 m dhe shkalla formon këndin 12.5°\degree me murin. Sa e gjatë është shkalla?
  2. Në çfarë lartësie e takon shkalla murin?