Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit Vlerësim 5 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

A janë të sakta përfundimet e mëposhtme? Nëse jo, përgjigjuni saktë.

  1. 2532^{\frac{3}{2}} = 125
  2. 21632^{\frac{3}{2}} = 144
  3. 4912^{-\frac{1}{2}} = -7
  4. 19632^{\frac{3}{2}} = 941192
  5. 952^{-\frac{5}{2}} = 243
  6. 1560 = 156