Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit Vlerësim 3 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një laps i pamprehur, ka formën e një prizmi gjashtëkëndor. Brinja e gjashtëkëndëshit është 4 mm. Gjatësia e lapsit është 6.56.5 cm. Grafiti është një cilindër me rreze 0.60.6 mm në qendër të lapsit. Njehsoni:

  1. syprinën e prerjes tërthore
  2. vëllimin e përgjithshëm të lapsit
  3. vëllimin e drurit të lapsit