Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 8.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Duke përdorur tabelën e Lenës në shëmbullin e mëparshëm, gjeni probabilitetin që prodhimi i pikëve në dy zaret të jetë:

  1. Fiks 10.
  2. Të pakten 10.
  3. Një numër katror i plotë.
  4. Më pak se 5.
  5. Shkruani bashkësinë e të gjitha rezultateve të mundshme.