Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 13

Zgjidhja e ushtrimit 13 të mësimit 8.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Jepet bashkësia P={xNP=\lbrace x\isin N | 4x17}4\leq x\leq17\rbrace. Për ç'vlera të xx nga kjo bashkësi, x\sqrt{x} është numër irracional?