Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 7.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Çorovoda është 40 km në jug të Gramshit. Përmeti është në juglindje të Çorovodës (me kurs rreth 157°\degree) dhe 72 km larg Gramshit.

  1. Llogaritni kursin nga Gramshi në Përmet.
  2. Krahasoni largesën e Përmetit nga Çorovoda dhe Gramshi.