Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 13

Zgjidhja e ushtrimit 13 të mësimit 7.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Tregoni që a2=b2+c22bccosAa^2=b^2+c^2-2bc\cos A.
  2. Shndërrojeni këtë përfundim në menyrë që të tregoni se cosA=b2+c2a22bc\cos A=\dfrac{b^2+c^2-a^2}{2bc}.
  3. Tregoni që këto përfundime vlejnë edhe kur këndi AA është i gjerë.