Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 7.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në trekëndëshin XYZXYZ, jepen XY=9XY=9 cm, YZ=21YZ=21 cm dhe ZX=24ZX=24 cm. Tregoni që këndi XX është saktësisht 60°60\degree dhe gjeni këndet e tjera.