Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 7.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në figurë paraqitet balona KLMNKLMN, në të cilën: KX=15KX=15 cm, XM=27XM=27 cm dhe LN=24LN=24 cm. Llogaritni brinjët dhe këndet e balonës.