Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 5.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Gjerësia e një qelize bimore është 60 mikrometër. 1 mikrometër është 1 ×\times 10-6 m. Figura e një qelize bimore në një libër biologjie ka gjerësi 3 cm. Sa herë më e madhe është figura nga qeliza bimore reale?