Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 13

Zgjidhja e ushtrimit 13 të mësimit 5.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Shkruani shprehjet e mëposhtme si: i) fuqi të numrit 4; ii) fuqi të numrit 16.

  1. 14\dfrac{1}{4}
  2. 16
  3. 116\dfrac{1}{16}
  4. 12\dfrac{1}{2}